Gyakran feltett Kérdések

  1. Az ECE R 75 EU-rendelet szerinti motorgumi-jelölések
  2. Hol találok részletes információkat motorkerékpárra való gumikról?
  3. Mit jelent a gumi oldalfalán található felirat?
  4. Mit jelent az M/C jelölés?
  1. Az ECE R 75 EU-rendelet szerinti motorgumi-jelölések

   Az Európai Unió a motorkerékpár-megjelölésekre is befolyással van. Az ECE R 75 rendelet érvénybe lépésével megváltoznak a gumiméret-jelölések. Főképp a vezetőknek kell hozzászokniuk a változásokhoz, a kereskedőknek és a vizsgáztatóknak kevésbé, hiszen hasonló jelölések, egészen a H gyorsasági indexű gumikig, korábbról is ismertek. A jelölési változások elsősorban a V-, VB-, VR- und ZR-gumikat érinti.
   A lényegi változást a korábbi és az új jelölések között a teherbírási mutató és a gyorsasági szimbólum bevezetése valamint a ZR gumiknál az új gyorsasági szimbólum, a W (= 270 km/h) feltüntetése jelenti. A V gyorsasági szimbólumot (eddig V = 210 km/h felett) V = 240 km/h-ként határozták újra.  2. Hol találok részletes információkat motorkerékpárra való gumikról?

   Részletes információkat motorkerékpárra való gumiabroncsokról a www.motorkerekpargumik.hu honlapon, a "Motorkerékpár portál" linkre kattintva talál.  3. Mit jelent a gumi oldalfalán található felirat?

   Az oldalfal a gumi „névjegye“. A szám- és betűkombinációk nemcsak arról adnak felvilágosítást, hogy mi a gumi megnevezése, hanem arról is, hogy milyen gyorsan szabad vele menni illetve mennyire lehet megterhelni. Részletes információkat a motorgumik oldalfalán található feliratokról itt talál.  4. Mit jelent az M/C jelölés?

   Ez a jelzés utal arra, hogy olyan motorkerékpár-gumiról van szó, amely kizárólag motorfelnire szerelhető fel. M/C = motorcycle. Az M/C jelet 2003.05.01. óta kötelező feltüntetni minden motorkerékpár-gumin.  Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
  Rendben