Általános szerződési feltételek

  2007.05.04.

  1 § Szerződéskötés /a megrendelés folyamata

  A bemutatott árucikkeket internetes űrlapon, telefaxon illetve telefonon rendelheti meg internet-portáljainkon. A megrendelés során kért adatok megadásával, és a megrendelés elküldésével velünk szemben kötelező érvényű ajánlatot intéz hozzánk, jogilag azonos hatállyal bír a telefonon, a telefaxon és az interneten leadott megrendelés. A megrendeléssel kötelező érvényű nyilatkozatot tesz jelen ÁSZF elfogadására, és a megrendelt termék megvásárlására. Megrendelése beérkezését beérkezési igazolással erősítjük meg, ez a beérkezési igazolás azonban nem jelenti a megrendelés elfogadását.  A szerződés az árucikk átvételével, elfogadó nyilatkozatával - legkésőbb azonban a 14 napos visszaadási határidő lejártával - válik joghatályossá.

  2 § Általános szállítási- és fizetési feltételek

  A csomagolási- és a csomagküldési költségekre, valamint a fizetési feltételekre vonatkozó információkat az adott internetes portál szállítási- és fizetési feltételekkel foglalkozó részén találhatja meg.  Külföldi szállítás esetén adott esetben fenntartjuk magunknak a fizetési módozatok korlátozásának jogát.
  Minden nálunk feltüntetett ár tartalmazza az általános forgalmi adót (VAT 27%)

  3 § Tájékoztatás az elállási jogról

  Szerződéses nyilatkozatát két héten belül írásban (pl. telefaxban, elektronikus levélben), külön indoklás nélkül visszavonhatja. A határidő legkorábban a termék átvételével kezdődik. Betartottnak tekintendő az elállási határidő az elállási nyilatkozat, illetve a dolog kellő időben történő visszaküldése esetén. Az elállási nyilatkozat címzettje:

  • elektronikus levél: gumik@delti.com vagy
  • Postacím: Delticom AG, Brühlstraße 11, 30169 Hannover, Germany

  Tisztelettel kérjük, hogy elállási nyilatkozatában önkéntes alapon tájékoztasson bennünket elállása okáról, és rögzítjük a gyors és hatékony ügyintézéshez szükséges összes információt. Elszállítjuk a terméket, és a számla szerinti vételárat visszautaljuk a nyilvántartásunkban szereplő bankszámlájára annak érdekében, hogy ne kelljen fáradnia a visszaküldéssel. A terméket tehát nem kell visszaküldenie a cég hannoveri székhelyére (a cím megadása törvényi kötelezettség).

  4 § Az elállás törvényben szereplő jogkövetkezményei

  Érvényes elállás esetén mindkét oldalon visszajárnak a kapott szolgáltatások, és adott esetben vissza kell szolgáltatni a megszerzett hasznokat (pl. kamatok) is.  Egyenértéket kell fizetnie abban az esetben, ha a kapott szolgáltatás egészét, illetve annak valamely részét nem-, vagy csak leromlott állapotban tudja visszaszolgáltatni.  Dolgok átadása esetén ez azonban nem vonatkozik arra az esetre, amikor a dolog állagromlása kizárólagosan olyan vizsgálatra vezethető vissza, amelyet akár egy üzletben is el lehetett volna végezni. Mentesülhet az egyenérték-fizetési kötelezettség alól, ha tulajdonos módjára nem veszi használatába a dolgot, és tartózkodik a dolog értékét befolyásoló minden magatartástól. A csomagban szállítható, és a csomagban nem szállítható dolgokat egyaránt elszállítjuk. Önt terheli a visszaküldés költsége, ha a szállított dolog megfelel az megrendeltnek, és a visszaküldendő dolog vételára nem haladja meg a 40,- eurót.

  -Az elállási tájékoztatás vége -

  5 § 14 napos visszavételi ajánlatunk

  Szeretnénk, ha elégedett lenne az általunk szállított termékekkel. Ez okból kifolyólag 14 napon belül sztornózhat minden nálunk vásárolt terméket. Ez jóval kedvezőbb a termék kézhezvételétől számítva csupán két hetes időtartamra elállási jogot biztosító törvényi előírásokhoz képest. Önkéntes 14 napos visszavételi ajánlatunk, és a BGB (németországi Ptk) 312b §-a szerinti törvényes elállási lehetőség nem vonatkozik azonban a vevő által szolgáltatott részletes adatok alapján elkészített termékekre. Ide tartozik többek között az egyes vásárlók megrendelése alapján általunk egyedileg legyártott komplett kerekek szállítása is. A komplett kerekek visszavétele a Delticom céget érintő jogi következmények nélkül, és kizárólag a szerződésben rögzített, 34.000 ,- Ft kezelési költség kifizetése ellenében történik, amely 4 darab komplett kerekenként kerül felszámításra.

  Internetes portáljainkon további - különösen a szállítási költségek összegére, és a 14 napos visszavételi ajánlatunkra vonatkozó – információkat találhat.

  Kérjük a szállítócsomagolás használatát. A terméket óvja a károsító hatásoktól. Az abroncsok tiszta állapotban, párosával összekötve szállíthatóak. Helyezzen megfelelő méretű kartonpapírokat a komplett kerekek elő-és hátoldalára, majd az egészet rögzítse csomagragasztó-szalaggal. Fenntartjuk kártérítési igényeink érvényesítési jogát a szakszerűtlen használatra, vagy a visszaküldés során a hiányos csomagolásra visszavezethetően keletkezett károk tekintetében. A szállítmányozó cégek kizárólag megfelelő módon becsomagolt terméket vesznek át.

  6 § A tulajdonjog fenntartása

  Az Önnel, illetve a termék átvevőjével szemben fennálló követeléseink teljesítéséig fenntartjuk az általunk szállított termékeken fennálló tulajdonjogunkat. Ez a jövőben keletkező követeléseinkre is vonatkozik. Tulajdonjog-fenntartási jogunk érvényesítése érdekében - a jogerősen megállapított vagy vitathatatlan ellenkövetelés esetét kivéve - mindennemű visszatartási jog kizárása mellett követelhetjük a termék azonnali kiadását.

  7 § Az internetes portáljainkkal kapcsolatos szavatosság

  Internetes oldalaink az általunk megfelelőnek ítélt formában jelennek meg. Nem szavatoljuk sem az igényeinek való megfelelésüket, sem pedig a folyamatos, megszakítás nélküli, biztonságos és hibáktól mentes rendelkezésre állásukat, és aktualitásukat sem.  Az internetes portálokat kizárólag saját felelősségére használhatja, nem szavatoljuk az internetes portálok használata révén elérhető eredményeket, és az internetes portálokon szerzett információk helyességét sem. Az EU létrehozott egy internetes oldalt, hogy az elégedetlen ügyfeleknek segítséget nyújthasson. Az internetes oldalunkon vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos panasz esetén a következő címen http://ec.europa.eu/consumers/odr egy semleges vitaelrendezési szolgálatot talál, ahol egy bíróságon kívüli megegyezésre törekszünk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy néhány üzletágazatban és a következő országokban jelenleg (állás 19.02.2016) nem létezik vitaelrendezési szolgálat: Németország, Horvátország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Spanyolország. Ezért valószínűleg, ön mint fogyasztó, ezekben az országokban nem tudja használni az internetes oldalt, hogy ilyen módon elrendezhesse velünk felmerülő panaszát.

  8 § A szellemi tulajdon védelme

  A honlapjainkon található szövegek, képek, hangok, ábrák, animációk és videók, valamint a honlap elrendezése a szerzői jogi-, valamint a különféle jogokat védő egyéb törvények oltalma alá tartozik. A honlap tartalma nem másolható, terjeszthető, nem változtatható meg és nem tehető hozzáférhetővé harmadik személyek számára. Az előzőkben felsoroltakon túl néhány honlapunkon olyan képek láthatók, amelyeken harmadik személyek szerzői joga áll fenn. Eltérő rendelkezés hiányában a honlapjainkon található valamennyi védjegy védjegyjogi védettséget élvez.  Honlapjainkon keresztül nem engedélyezzük sem saját szellemi tulajdonunk, sem pedig harmadik sz

  9. § Tájékoztatási kötelezettségek

  A regisztráció során meg kell adnia a címét és a személyes adatait; ezeket a megrendelési folyamathoz szükséges részleteket megőrizzük. Természetesen megváltoztathatja adatait megrendeléskor vagy később a „Saját megrendelések” vagy a „Kapcsolat” alatt (a webportáltól függően). A regisztráció után jelszót és azonosítót kap a fiókjához. Gondoskodnia kell arról, hogy jelszava és fiókja harmadik felek számára ne legyen elérhető. Haladéktalanul értesítenie kell a Delticomot a jelszó vagy a fiók bármilyen visszaéléséről. Mindkét fél magyarázat nélkül bármikor visszavonhatja a megrendelését. Ebben az esetben a Delticom deaktiválja vagy törli a fiókját és a tárolt adatokat.

  10. § Jogszabályválasztás

  Kizárólag a román jog alkalmazandó. Az ENSZ Szabványosított Egyezmény (CISG, az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1980. április 11-i áruk nemzetközi adásvételi szerződéseiről szóló egyezménye) alkalmazása kizárt.

  Online vitarendezés

  Az EU létrehozott egy internetes oldalt, hogy az elégedetlen ügyfeleknek segítséget nyújthasson. Az internetes oldalunkon vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos panasz esetén a következő címen http://ec.europa.eu/consumers/odr egy semleges vitaelrendezési szolgálatot talál, ahol egy bíróságon kívüli megegyezésre törekszünk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vitaelrendezési szolgálat jelenleg nem elérhető néhány üzletágazatban, a következő országokban: Horvátország, Lengyelország, Románia, Spanyolország. Ezért valószínűleg, ön mint fogyasztó, ezekben az országokban nem tudja használni az internetes oldalt, hogy ilyen módon elrendezhesse velünk felmerülő panaszát.

  11. § Garancia

  Amennyiben sérült vagy hibás árucikket kap kézhez, a szavatossági idő lejárta előtt panaszt tehet. A szavatossági idő a szállítás napjától számítva 24 hónap. A vásárlónak jogában áll visszaküldeni a reklamált gumiabroncsot 2 éven belül, amennyiben arra a következtetésre jutott, hogy a gyártó hibájára vezethető vissza a hiba.

  Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal E-mailen vagy telefonon. Ezt követően panasztételi űrlapot küldünk Önnek. Kérjük, töltse ki hiánytalanul és küldje majd vissza aláírva.

  A reklamált terméket kivizsgálás céljából visszaküldjük a gyártónak.

  Figyelem: ne küldjön vissza terméket a cég székhelyére, Hannoverbe. Ezen a címen nem tudunk árut visszavenni.

  A már felszerelt gumiabroncsnál jelentkező esetleges problémák esetén kérjük, forduljon szervizéhez.

  Címünk:

  Delticom OE SRL
  STR ANCA POPA, NR.3, Ap.P
  300318 Timisoara
  Romania
  Telefon: 0036 19996255


  Székhely: Timisoara, Timis, Romania
  Cégbírósági bejegyzés: J35/1428/2004
  Közösségi adószám: HU30312397

  A bank neve: Raiffeisen Bank Zrt,IBAN: HU44-12010501-01467908-00100008,Swift kód: UBRT HUHB

  Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
  Rendben