Gyakran feltett Kérdések

  1. Mi a DEX?
  2. Felmérés: Mi a legfontosabb az autóvezetők számára az uniós abroncscímke kritériumai közül?
  3. Hogyan ábrázolják a DEX-et?
  4. Téli gumikra is érvényes a DEX?
  1. Mi a DEX?

   A vezető európai online abroncskereskedés, a Delticom megbízásából reprezentatív európai felmérés keretében 15 ország autóvezetőit kérték fel az uniós abroncscímkén szereplő három kritérium fontosságának mérlegelésére.

   A címke kritériumainak fontossági sorrendje képezi a DEX-et (Delticom hatékonysági osztály index). A DEX így az abroncscímke kritériumainak értékét és a kritériumok rangsorolását kombináló mutató.

   A DEX megkönnyíti a vásárlók döntését a megfelelő gumiabroncs kiválasztásakor. A Delticom online boltjaiban a „DEX“-et egytől öt csillagig terjedő értékelési rendszer jelöli.

   Minél több csillagos a DEX, annál inkább megfelel az abroncscímkével ellátott gumi hatékonysági osztályával a megkérdezett autósok választásának.

   Figyelem: A DEX csak a nyári és négyévszakos gumikra vonatkozik!  2. Felmérés: Mi a legfontosabb az autóvezetők számára az uniós abroncscímke kritériumai közül?

   A biztonság lényegesebb a megtakarítási lehetőségnél. A megkérdezettek több, mint fele a nedves útfelületen való tapadást értékeli a legfontosabbnak az uniós abroncscímkén szereplő tulajdonságok közül. A második helyen, több, mint 25 százalékkal a gördülési ellenállás végzett. A legkisebb jelentőséget a gördülési zajnak tulajdonítanak a nyilatkozó autósok.  3. Hogyan ábrázolják a DEX-et?

   A DEX értékei kizárólag a Delticom online áruházaiban ismerhetők meg. A DEX a gumikeresés találati listáján, a részletes nézetben látható.  4. Téli gumikra is érvényes a DEX?

   Az uniós abroncscímke nem tér ki a gumiabroncs viselkedésére jeges és havas útfelületen. Téli gumi vásárlásánál továbbra is ajánlatos figyelembe venni a független tesztoldal, a Gumiteszt.com értékeléseit.  Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
  Rendben